Efter 3 dagars förberedande sjösattes TuSan idag utan problem. Den tid vi hade planerat för detta räckte precis till, framöver ska vi nog ge oss litet mera tid så att vi kan ta det litet lugnare.

Det gick nämligen i huvudsak helt problemfritt – hade något strulat så hade vi kanske inte hunnit och varvet har fullt upp nu, så det hade nog inte varit lätt att boka om tidpunkten för sjösättningen – som vi hade bokat för 6 veckor sedan!

Det enda strulet var väl att avloppet i pentryt var igensatt och vanlig rensning räckte inte till. När slangen demonterats visade sig den vara nästan helt igensatt efter 36 års användande … ny slang införskaffades och monterades, sammanlagt tog detta kanske en timme.

Igensatt slang

Vid 14-tiden började sjösättningen och strax för kl. 15 kastade vi loss med kurs söderut. Första etappen var broöppningen iLefkas som vi lyckades passa precis – den öppnas varje heltimme i några minuter.

TuSan sjösätts

Vi fortsatte till Nidri viken som vi ju har besökt många gånger förut. Så här års är byn ganska öde och det ligger bara ett fåtal båtar här, annat var det i fjol när vi var här i september och oktober!

Jollen sjösattes och Buster fick sin kvällspromenad, några katter fick också höra vad Buster tycker om dem.

Imorgon lördag ska vi sätta segel (de är fortvarande i sina segelsäckar), införskaffa nya gajar (snöre till segel) till Genua-seglet och fortsätta resan.

Friskt vågat …. En ordlek som fungerar på svenska men ni som läser en automat-översättning på annat språk förstår nog inte detta (detsamma gäller rubriken till detta inlägg, såväl som sista meningen som kommer här:)

Det går ingen nöd på oss.

Glad påsk, förresten! I Grekland inträffar den en vecka senare (ortodoxa kyrkan) än för de flesta länderna.