S/Y TuSan

Päivi & Ott på äventyr

Följa med oss ?!

Vi har många goda vänner och bekanta, vilket vi är mycket glada för. Många av dem har vi träffat i båt-sammanhang, andra har vi tagit med på våra flytetyg så att de kan få uppleva hur fantastiskt det är till sjöss.

När vi nu drar iväg på vårt äventyr hoppas vi självfallet att få nya vänner, såväl till lands som till sjöss. Det är så enkelt att få/ta kontakt med andra båtar så det ser vi fram emot!

Men vi vill gärna att våra befintliga vänner och bekanta besöker oss och deltar i vårt äventyr några dagar eller veckor. Vissa etapper behöver vi faktiskt vara flera ombord än bara vi två – korsa Nordsjön, Biscaya och biten från Spanien till Kanarieöarna. Dessa etapper är 4-7 dagar långa och är man flera ombord så kan alla gå både vakt, hjälpa till med det praktiska (laga mat osv.) men också vila. Vi får väl anpassa uppgifterna efter förmåga. Andra etapper blir nog ”bara” dagsetapper där man går från hamn till hamn för att sedan upptäcka den nya platsen.

Vi kommer inte att ha en fast tidplan eller rutt. Även om vi vet ungefär vad vi vill göra (se resrutt) så kommer väder, vind och lust att påverka oss. Trevlig by med många saker att upptäcka? Vi stannar litet längre. Eller så vart det dö-trist på ett annat ställe och vi bestämmer oss för att åka vidare.

Det betyder att de som vill hälsa på oss måste vara beredda på att ta sig till/från TuSan där vi är, eller vänta in oss. Självfallet kommer vi att hjälpa till så gott det går genom att gå till lämpliga hamnar men är det fel väder, strömmar eller annat som påverkar så kommer våra planer att ändras.

TuSan är inget flytande full-service hotell utan se det mera som ett kollektiv – alla är välkomna och alla förväntas bidra på olika sätt för den gemensamma trivseln och säkerheten. Även på mat och dryckesfronten räknar vi med att våra besökare deltar i både införskaffande och – såklart! –  inmundigande.

Självfallet har vi alla nödvändiga säkerhetsdetaljer ombord så flytväst, säkerhetsselar osv. finns för alla ombord. Våra besökare behöver ha med sig egna kläder med bl a ett ordentligt regnställ. Vi kommer att publicera en klädlista med tips på vad man bör ha med sig. Redan nu ett tips: Packa i mjuka bagar, inte hårda resväskor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: