De sista 3 veckorna i Grekland gick fort. Vädret bättrade sig och vi seglade runt Ioniska havet på ett antal platser, både nya och gamla favoriter. Ibland stannade vi 2-3 dagar på en plats, ibland fortsatte vi dagen efter. För det mesta i naturhamnar men vi hann också med några dagar i Nidri och Lefkas.

De sista dagarna låg vi vid stadskajen i Vonitsa, som numera tar betalt. De flesta dagarna, det händer att det inte kommer någon som vill ha betalt. Första dagen 6,93 €, andra dagen 6,35 € och tredje dagen kom ingen.

I Vonitsa passade vi på att börja vinter-stuva båten. Genua-seglet och mesan-seglat togs ner, storseglet packades ordentligt på bommen. Jollen rengjordes och lades med kölen upp på däck.

Onsdagen den 26 oktober plockades TuSan upp på land och resten av veckan gick åt att förbereda vintervistelsen. Vi ligger i Aktio Marina och kommer att låta åtgärda bottenmålningen under vintern. Marinan verkar bra, tidsuppfattningen är grekiskt … flexibel, men de gör ett professionellt jobb när de väl gör det.

Trångt mellan båtarna …

På 2 månader har vi seglat 410 sjömil och upplevt mycket. Nu kan vi ta oss an den svenska vintern. Återvänder till TuSan i vår.

Det går ingen nöd på oss.