Vi har koll på väderleksrapporten på många olika sätt (främst Windy och PredictWind) och att vädret skulle bli sämre, med regn och åska, har vi vetat i flera dagar.

Därmed planerade vi att gå till Sivota, en by på fastlandet, och lägga oss vid stadskajen. 20€ per natt kan det vara värt att ligga tryggt.

Sivota är en trevlig by och kajen är, såklart, välförsedd med restauranger. Det märks nu att säsongen är över, flera affärer och restauranger har stängt för vintern och det är inte så mycket folk i rörelse.

I natt kom regnet och åskan. Ordentligt. Buster (vår Cairn Terrier) hade högljudda åsikter om att himlen morrade högre än han själv. Det blåste mellan 10-16 meter per sekund (alltså 20-32 knop) och regnade otroligt mycket. Vår jolle, som ligger på däck med kölen nedåt, var fylld med vatten till ca. 30 cm!

Det regnar …

Vattnet forsade i byn och rann över kajkanten. Brandkåren var ute för att rädda översvämmade restauranger och TV var på plats för reportage.

Byn svämmar över kajkanten

Det vackra blå-gröna vattnet är nu brunt efter allt sediment som spolats från land.

Vi behöver inte tvätta båten för tillfället.

Det går ingen nöd på oss. (Denna mening går översättnings-systemet bet på, på engelska/tyska/franska blir den meningslös eller felvisande. På svenska betyder den ungefär att ’vi har det bra utan problem’).