Efter en härlig dags segling (38 sjömil) kom vi på sena eftermiddagen fram till Monastir. Marinan svarade inte på VHF anrop (många …) men när vi kom in möttes vi av en hamnkapten i gummijolle som visade oss vägen till förtöjningen. Pga. ramadan (fastemånad för muslimer) är hamnkontoret bara bemannat på förmiddagen.

Många utländska båtar och vi fick snabbt kontakt med flera båt-besättningar som berättade hur och var allt funkar här. Fick en nyckel till Yacht Club där det fanns internet. Här är rent, välskött och mycket som händer, dessutom är man nära Medina (gamla stan). Att vädret nu slog om till 30+ grader gör saken inte sämre!

Förmiddagen gick åt att snacka med båtfolket och en shopping-tur in i Monastir. Intensivt och många intryck men vi trivs mycket bra här, så här i efterskott var besöket i Hammamet en total miss. Vi borde ha gått på Monastir direkt.

Det går ingen nöd på oss.