Nu har vi varit i Licata i 10 dagar och fixat med båten för att kunna dra vidare. Bland annat har vi fått skrovet och propeller rengjort av dykare; det växer på även om man har bra bottenfärg. Propellern är ju inte målad och det märktes en viss skillnad i effekt efter att dykaren rengjort propellern – vi hade flyttat båten till närliggande industrihamn för rengöringen.

Vi har gott om tid på oss eftersom vädret inte riktigt är med oss, det har blåst mycket och ofta – upp till 18 m/s i byarna och över 10 m/s stadigt i flera dagar.

Det blåser friskt just nu ….

Förhoppningsvis ska det lugna ner sig till helgen och i så fall drar vi till Tunisien/Hammamet på måndag, med ankomst tisdag. Huvudanledningen är att tanka TuSan, vi behöver ca. 800 liter diesel och i Tunisien kostar litern just nu ca. 5,80 kr. I Italien kostar det ca. 18 kr/liter så vi sparar väl ca. 10 000 kr på att tanka i Tunisien …..

Därefter avser vi dra vidare till Malta när vind och väder tillåter och i början av maj är siktet inställt på Grekland. Som vanligt kan verkligheten komma att påverka våra planer men nu vet ni hur vi tänker!

Självfallet ska vi rapportera löpande, även om det nog blir litet mera sällan i Tunisien. Landet tillhör ju inte EU och därmed blir telefoni/data väldigt dyra. Knepet är att hitta ett kafé med internet och då passa på att uppdatera det elektroniska.

Det går ingen nöd på oss.