Resan fortsatte nu med sikte på Amalfikusten som ju ska vara så vacker. Gott om turister är det säkert för en nattplats i en marina på Amalfikusten är mycket dyr – 130 € för TuSan. Nyss betalade vi 55 € i Vibo! Att lägga sig i Marina är alltså inte tänkbart men det ska finnas alternativ enligt båt-appen Navily.

Vi kommer till kusten och ser att den dels är mycket brant, saknar i huvudsak vikar och är väl-bebyggd. Vackert men inte så fantastiskt att man känner att det lever upp till ryktet. Vi åker också förbi Galli-öarna som enligt Odyssén var öarna där sirenerna försökte locka sjömän i fördärvet. Vi hörde inget.

Enligt Navily ska det finnas bojar i en vik längst ut på udden mot Capri. Litet tvetydiga kommentarer om man får ligga där, det är naturskyddsområde zon B och då gäller att man får använda bojar men inte ankra själv. Den italienska hemsidan för naturskyddsområdet är som vanligt urdålig när det gäller att ha en engelsk version, den finns i teori (man kan välja språk) men i verkligheten är ingen information tillgänglig på engelska. Med hjälp av Google translate ser vi att den italienska texten också är fattig på konkret info.

I viken ser vi gula bojar och då ska det väl vara OK tycker vi. Precis som vi håller på att fånga en boj hör vi en svensk röst som hojtar – en man simmar förbi och berättar att han varit här med en hyr-båt och fått info om att det är 1 000 € böter på att använda bojen.

Vi tackar för infon och går en vik längre österut där det också finns bojar – lika gula. Där sitter ett par motorbåtar och vi snackar med en sådan, som tur har de en ung grabb ombord som kan hygglig engelska. Han berättar att avgiften för bojen tas upp vid 14-tiden varje dag. Klockan är nu ca 16 så vi kommer fram till att vi nog kan ligga här utan större risk.

Natten blir ganska guppig (viken är väldigt öppen) så vi bestämmer oss för tidig avfärd nästa morgon. Springnota på boj-avgiften …

Åker förbi Capri. Många kommentarer om att den numera är över-exploaterad vilket också syns på gästhamns-avgiften – 190 € natten för TuSan! Nej tack. Vi tittar på Capri från havet och fortsätter norrut mot Procida. Capri är vacker men inte enastående.

Capri

Procida är en liten ö som vi fått rekommenderat av båtvänner. Vi kastar ankaret utanför en vacker by. Enligt Navily och dåliga italienska webb-sidor är det en del naturskyddsområde men båtar brukar få ligga där. Återigen blandad info men det ligger andra båtar här så det får gå. En av dessa är svenska ’Hanni II’ (senare tar vi ett par glas vin med båtens Björn & Anders).

Otroligt vacker by från havet och även kajen är fin med diverse restauranger men också aktiva fiskare som fixar med sina nät. Vi tar oss iland och Buster får mycket att göra med att hantera en mängd katter. När vi går runt i byn märker vi att det trots de trånga gatorna är livlig trafik med små bilar, motorcyklar och el-cyklar. Inte så charmigt, det är kajerna och vyn från havet som är fina – men värt besöket!

Procida

På kvällen äter vi pizza på ’Fuego’ – de har ’Contempory pizzas’ på menyn och de är jättegoda! Ott äter en Diavola 2.0 (den heter så) och det var den godaste pizzan hittills. Även Päivi var nöjd med sin pizza och Buster tyckte om de kanter han fick.

Efter en lugn natt är vi nu på väg tillbaka till Sicilien, inatt blir det Agropoli igen.

Det går ingen nöd på oss.