Vi hade en lång lista över saker och ting som skulle fixas och händelser som skulle ske. Skulle vi bli hämtade på flygplatsen som utlovat? Hade varvet gjort det de skulle? Fungerar allt som det ska?

Allt klaffade, möjligtvis inte alltid i rätt (eller planerad) tid. Flyget var litet försenat och det tog lång tid att få bagaget – men även våra flyttkartonger (engångs-resväskor) kom fram så snällt så. Alex möte oss på flygplatsen och hotellet hade vår bokning.

Måndag morgon hämtade Elena oss 09.35 (hon hade lämnat meddelande om att hon skulle komma 09:30) och varvet hade gjort de de skulle. Vi fixade det sista lilla ombord innan vi sedan betalade varvet …. vi hade ingen överenskommelse om vad de 3 extra månandena skulle kosta och det blev 720 Euro – bra mycket mindre än vad jag hade vågat hoppas på. Tillsammans med andra kvarvarande kostnader blev det ändå en ordentlig räkning och jag hade ringt till SAS MasterCard i förra veckan för att kolla att det inte skulle bli något strul. Nejdå, allt i sin ordning sades då. Första försöket att betala, liksom det andra, sket sig. Efter samtal till SAS MasterCard i Sverige fungerade det, bra att de har 24×7 men det skulle ju ha fungerat utan samtal … men men, allt väl till slut.

TuSan åkte Travellift till marinan (ca 1.5 km) och sjösattes utan problem. Vi förtöjde i marinan ungefär kl. 14 och var så glada så!

Lunchen (som jag hade hoppats skulle bli en pizza …) var en upplevelse för sig. Det är ju inte så att engelskan är 100% i Italien …. pizza kunde man bara få på kvällen (efter 19:30) men det fanns ju 2 rätter att välja mellan, pasta eller ”meat”. Pastan skulle innehålla det och det och vilket kött det var framgick inte, jag trodde att det var pasta med någon form av kött (sås?). Nåja, en pasta till Päivi och en ”meat” till mig.

Revbensspjäll! Say no more.

Resten av dagen gick til diverse fix och städa … varvet hade polerat skrovet, som beställt, men överbyggnaden behövde sig en ordentlig tvätt.

På kvällen blev det äntligen en pizza och det var nog den godaste pizzan på länge! Päivi hade en med färska räkor och jag tog en Vesuvio som inte gick av för hackor.

Tisdagens stordåd blev att handla mat och drycker för 600,03 Euro. Alex hämtade oss och hjälpte till, som tack fick han vår gamla utombordare som aldrig fungerat så bra. Den är italiensk (Selva) och det märket kan jag inte rekommendera … men Alex (som vi berättade om problemen för) blev jätteglad i alla fall.

Att stuva all mat och dryck tog sin tid men vi hann också städa mera innan vi skulle prova nya jollen. Medföljande elpump (220v) skulle göra det snabbt och enkelt att pumpa den så jollen hivades ut på bryggan, veks upp och skarvsladd drogs fram.

Ingen el? Marineros (gästhamnspersonal) ser att säkringen gått men det gör den igen och igen … fel ombord. Hmmm …. allt har ju fungerat hittills? Ombord går jordfelsbrytare så kanske fukt i kontakterna utombords, vi har ju tvättat henne. Kollar dessa, inget problem, ingen fukt. Till sist kollar jag skarvkabeln och där fanns problemet …. plasten runt jord-ledaren och fas-ledaren är så skör att den bara smular sönder …. kortslutning i kabelkontakten men hela kabeln är så skör att det inte går att använda den mer. har aldrig sett en elkabel få så skör plast hela vägen innanför ytterhöljet!

Med en annan kabel fungerar det och jollen är snart uppblåst och redo för sin premiärturen – så skönt att åka med en tyst elmotor (vi har en e-propulsion som går ca 1.5 timme på en full laddning).

Sista stordådet för dagen blev att sätta genuan på plats efter att ha tejpat ett antal ställen där stygnen släppt. Vi har på g att köpa en Heavy-duty symaskin och detta förstärktes av vad vi såg i seglet.

Att vinscha upp genuan tog alla mina krafter så sedan blev det en sundowner i sittbrunnen.

Onsdagen var en lugn dag – småhandlare litet i lokala affären, städade och tvättade innan vi kastade loss på eftermiddagen. Först tanka 200 l diesel och sedan tuffa runt udden för att lägga oss på svaj i en fin vik. Det blåste ca 5m/sek och vågorna gick ganska bra så vi undrade hur natten skulle bli … i början litet guppigt, speciellt när det kom en vindkantring som vågorna inte höll med om men sedan blev det en lugn natt.

Idag ska vi segla söderut en bit.