Vi som sysslar med oceansegling – alltså att segla långt bort och därmed vara borta länge – vet redan att man inte kan styra över allt. ”Shit happens”. Därför är en gammal, god regel för besökande gäster ombord att de kan välja tidpunkt eller plats för att komma ombord – men inte både-och.

Antingen kommer de dit man är vid en viss tidpunkt eller så får de vänta på att man kommer till en viss plats för att komma ombord.

På samma sätt vet seglare att man kommer fram precis när man förtöjer eller kastar ankaret. Varken förr eller senare.

Man måste alltså ha tålamod och acceptera att det blir som det blir. Väder, vind, teknik och numera världens hälsotillstånd påverkar.

Vi hade planerat att åka till Italien i april och segla en månad från Sardinien till Sicilien. Flyget är redan nu inställt och med den nuvarande utvecklingen av alla sorters karantän är det bara att inse att vi får avvakta. Det är ingen idé att göra några (konkreta) planer utan vi får ta det som det kommer.

För närvarande dränks vi att av en mängd ”Information” och sensations-pressen hittar ständigt nya löpsedlar. Personligen börjar jag bli ganska trött på alla Corona-rubriker. Kommer osökt att tänka på min gamla affärsidé ”GNN” – ”Good News Network”. Vi behöver också se att det inte BARA är elände runt oss.

Som ett bidrag till GNN kan jag meddela att solen skiner hos oss i Saltsjöbaden idag. Om en vecka är det vårdagjämning och våren kommer sakta men säkert! Vi är stadigt på väg mot allt ljusare tider.

Sist, men inte minst – hörde att bönderna nu också börjar bli oroliga för den ökande brottsligheten. De vill inte bli ko-rånade!  (ok ok ….  Ha TÅLAMOD med mig!)