Lagos är trevligt (speciellt med de svenska vän-båtarna) men kostar faktiskt 36 € natten. Vi har haft på tok för många gästhamns-nätter så nu fortsatte vi till Alvor, en by som ligger innanför ett sandrev och har en egen lagun i samband med en flodmynning. Enligt guideboken kan man ligga på svaj här och då detta inte kostar lät det som ett trevligt alternativ.

Alvor ligger bara 5 sjömil från Lagos och därmed var vi framme inom en timme. Inloppet är välmärkt men sedan kommer dessa sandbankar – leden är utmärkt med prickar men här får man passa sig, sanden flyttar på sig och man hinner inte placera prickarna rätt varje dag. Så vi hade som minst 60 cm vatten under kölen, trots att det var nära högvatten! Skulle man nu gå på grund är det inget större problem, det är sandbotten och är man noga med att gå in i samband med stigande tidvatten är det ju bara att vänta en stund så är man loss igen. Om inte motorn klarar av att dra ut  (baklänges, i så fall).

Vi tog jollen in på sena eftermiddagen för att rast Buster och äta middag i byn. Trots att det inte finns någon gästhamn är det gott om restauranger, det finns mycket hotell o/e lägenheter i närheten så man har en stor turistnärvaro. Flera engelska pubar / sportsbarer … men inget att besöka som turist, förutom en fin sandstrand.

Vi stannar ett par dagar, tisdag kväll har Buster återbesök hos veterinären i Lagos så det blir en liten retur.

Vi återkommer!