Efter 30 timmars segling (varav kanske 7-8 med motorstöd pga. bristande vind) så är vi framme på Ibiza. Vattnet är klarblått och luften håller väl 25-30 grader … solen skiner och allt är (nästan) perfekt.

Nästan … det har varnats för starka vindar från NW och därmed la vi oss i en vik på östra sidan med förhoppnigen om skydd. Självklart inte ensamma …. det ligger ca. 20 andra båtar i viken. Framåt kvällen/natten blåste det upp och vi bestämde oss för att det säkra före det osäkra, så vi ankrade om ett par gånger för att hitta den ”perfekta” platsen. Grillade på kvällen men insåg att det blåste för mycket för detta, gasgrillen släcktes några gånger så en del av grönsakerna blev inte grillade.

Under natten blåste det ännu mera och vi vaknade vid 3 tiden av en skräll från däck – grillens lock hade blåst av (i havet …) och det blåste >18 m/s i byarna! Vi såg en mängd andra båtar med besättning som ankrade om då deras båtar draggade, bl a en liten motorbåt som höll på hur länge som helst och sedan försvann …. i alla fall kunde vi inte se dem mera men att lämna en någorlunda trygg vik på natten i stark blåst är väl inte heller ett bra alternativ?

Jag gick ankarvakt ett tag för säkerhets skull, inget mera hände och vinden lugnade sig litet.

Framåt förmiddagen blåste det upp igen och vi ser diverse andra båtar dragga så man måste hålla koll på allt … det ska mojna till eftermiddagen och det ser vi fram emot!

Plötsligt hittar vi det borttappade grill-locket på däck. Antingen har en snäll delfin hittat locket och kastat det tillbaka eller så trillade det bara på däck (och inte i vattnet) under natten. Hur som helst – vi är tacksamma för att det är tillbaka.

En annan sak vi är tacksamma för är vårt nya Vulcan ankare.

Det håller.