Nu har vi korsat Biscaya med egen båt!

Fredag 15/9 kastade vi loss från Concarneau och tog kurs på La Coruña. Solig dag och i början svaga vindar så första timmen gick på motor. Sedan kom vinden från planerad riktning och i planerad fart så nu blev det segling av! TuSan gick som en dröm och vi hade farter mellan 4 – 9 knop, med en ganska vanlig ‘standardfart’ på 6-7 knop.

2 nätter till sjöss med några regnskurar och en liten åskby. Vi revade genuan (stora trekantiga seglet i fören) varje kväll för att inte överraskas och vara för sent ute, vilket visade sig vara rätt & klokt.

Höjdpunkten var när Päivi fick napp på en Bonito,en sorts tonfisk. Linan hamnade tyvärr i släpgeneratorns propeller och vi ville inte åtgärda det på stora Biscaya, men fisken kom upp. Nyfångad Bonito till middag!

Söndag eftermiddag kom vi så fram till La Coruña, nöjda och glada. Ola från båten Sola mötte upp med öl och sedan upptäckte vi stan en stund.