busterEtt av många beslut som ska fattats är vad som ska hända med Buster, vår 6 åriga Cairn Terrier kille. De som känner oss vet att Buster är vår fjärde Cairn, efter Pepi, Rocky och Jack.

Egentligen är det inte så svårt – vi ska hitta någon/några som vill ta hand om Buster i 6 månader medan vi är borta. Det har alltid ordnat sig förut när vi varit bortresta men nu blir det naturligtvis litet extra med en så lång frånvaro.

Är det någon av våra vänner som vill ta hand om Buster är det bara att höra av sig!

En text som jag klippt från Cairn terrier klubbens hemsida:

Cairnterriern brukar allmänt kallas för ”the best little pal in the world”. Att denna glada, lekfulla, nyfikna, orädda och tåliga lilla terrier gör skäl för att kallas ”världens bästa kompis” är nog ställt utom allt tvivel.
Hur är en Cairn ?

Cairnterriern trivs oftast bäst när den får vara i händelsernas centrum och den betraktar sin omgivning med självförtroende. På grund av sin lekfulla, skojfriska läggning, trivs den särskilt bra ihop med barn. Dessa egenskaper håller i regel i sig hela livet. Den är intilligent och har lätt för att lära, även om den också äger en hel del av en sann terriers envishet. Det är inte lätt att motstå dess charmiga, alerta blick under lugg, som kan vara både änglalik och ”full-i-fan”. Den har lätt för att anpassa sig till olika miljöer, vilket gör att den är lätt att ha med sig på resa, även i husvagn och på båt, samtidigt som den trivs bra hos bekanta om så behövs. Den är frisk, robust, uthållig och smidig samt blir ofta ganska gammal. Det är inte ovanligt att en cairn blir över 15 år. Utan problem tar den sig fram på långpromenader, även i besvärlig terräng, samtidigt som formatet gör att den inte kräver överdrivet med motion.